Голям концерт за Анна-Мария, организиран от деца
Голям концерт за Анна-Мария, организиран от деца / netinfo

Благотворителният концерт в нейна подкрепа ще се състои на 14 януари, сряда, от 17.30 часа в Дома на нефтохимика под наслов „Обич за Анна-Мария". На сцената ще излязат млади и талантливи изпълнители, водени от желанието да помогнат. Билети могат да се заявят на телефон 0888 20 29 63. За желаещите да се включат в кампанията, в ГПНЕ „Гьоте" е поставена и кутия за дарения, която ще бъде на разположение на концерта и до 30 януари в сградата на гимназията.
За лечението на момичето досега пари дариха и от фирмата, в която работи майката на детето.
Около 30 000 евро са нужни на бургазлийката Анна-Мария, за да направи финалната стъпка в своето лечение, която е присаждане на стволови клетки. 14-годишното момиче се бори с коварната болест Синдром на Юинг (рак на костите), като от година насам за неговото лечение се проведоха множество благотворителни кампании. Последната инициатива през октомври месец е събрала 51 хил. евро, благодарение на които детето се лекува до ден-днешен.
В момента по сметката на Анна-Мария има около 7500 евро. Родителите й избират между две оферти, където да се направи присаждането на клетките. Едната е от Белгия за 36 675 евро, а другата е от болница в Турция за 50 000 евро. Заради по-ниската цена родителите смятат да се насочат към първия вариант. За целта са нужни да се съберат още към 30 000 евро.
До момента са направени 14 химеотерапии на Анна-Мария - в София, Турция и последните във Варна. В момента детето е в ремисия, основният тумор е изчезнал, последният скенер не е показал дейности в разсейките в гръбначния стълб. Тези дни се очакват резултатите от последния ядрено-магнитен резонанс.
В момента състоянието на Анна-Мария е добро, но все още не може да се движи след първоначалната парализа. За целта родителите й я водят на рехабилитация, за да се преодолее проблемът. Момичето изпитва болки предимно вечер, когато се усилват. Близките й почти не спят през нощта, за да я разтриват. Те призовават всички, които са имали подобен проблем или са специалисти в областта да се свържат с тях със съвети за преодоляване на парализата.
Всеки може да помогне на Анна-Мария, като дари средства на банковата сметка на момичето:
BG 45 UNCR 7000 1521 2238 76 / UNCRBGSF