/ Мара Дучева
Георги Дражев за сделката
96580
Георги Дражев за сделката
  • Георги Дражев за сделката
„Случаят с незаконно продадената поликлиника в Меден рудник е „вторият ЧЕЗ“. Така общинският съветник Георги Дражев нарече сделката, за която той и неговият колега Константин Бачийски показаха, че е последствие от подменен протокол за решение на местния парламент. Двамата са провели среща с прокуратурата, на която са дали допълнителни данни и очакват решителна намеса от страна на магистратите.
Дражев припомни историята на скандала. Вижте я тук:


Константин Бачийски: С манипулиран протокол Общинският съвет продаде поликлиниката в „Меден рудник“


Дражев каза днес, че Окръжна прокуратура е отменила решението на Районна за законността на сделката и е наредила проверка. Той нарече случая „корпоративен интерес, в който са въвлечени много политически личности“ и обяви, че не очаква оставки, тъй като „политическата отговорност у нас е химера.“

Според неговите думи това, че фирмата-купувач го заплашва със съд го забавлява искрено и ще се радва много ако това се случи, припомняйки че преди 5 години е спечелил подобно дело за клевета, по повод лобиране на местни политици за английска фирма, предявила претенции за общински имот, но с уставен капитал 2 000 паунда и офис в мазе.

„Може да бъде анулирана сделката, нотариалният акт да бъде обявен за нищожен, а на виновните да бъде потърсена отговорност“, заяви категорично Георги Дражев.

Чуйте разговора с него в звуковия файл: