„Европул” започна с медали
„Европул” започна с медали / архив

С медали и с няколко респектиращи постижения започна лекоатлетическият сезон за бургаския клуб „Европул”. Младите атлети впечатлиха отново специалистите в страната с участието си в турнира за юноши и девойки старша възраст „Цветанка Христова” в София, който се проведе в спортната база на НСА.

За престижното състезание, с което обикновено се открива сезона, клубът изпрати умишлено момчета и момичета младша възраст. Според президента на „Европул” Румен Ангелов това е стратегически ход, за да могат младите състезатели да премерят силите си и възможностите си с по-големи и по-опитни от тях съперници.

В състезанията по висок скок Елена Петрова спечели сребърен медал, Гергана Сукнарова участва извън класирането в сериите на 100 метра с препятствия и постигна трети резултат. Добрият старт на лекоатлетическия сезон беше подплатен и с впечатляващи резултати на Георги Сивев и Мирослав Загорчев на 100 метра и на 400 метра гладко бягане.

В турнирите от тазгодишния календар бургаският клуб ще участва с общо 30 атлети. Старши-треньорът Петър Райков е планирал подготовката така, че състезателите да са във върхова форма за Държавното първенство през месец юни. Целта е да бъдат покрити квоти за участие в Балканското и Европейското първенство.