Евгений Мосинов и БСП Бургас ще „играят” заедно в дербито срещу ГЕРБ наесен
Евгений Мосинов и БСП Бургас ще „играят” заедно в дербито срещу ГЕРБ наесен / netinfo

Евгений Мосинов спечели още на първи тур вътрешното гласуване за поста председател на общинската организация на БСП в Бургас. Мнозинството от делегатите на партийния форум на партията столетница подкрепиха неговата кандидатура на лидер.
Ден след провеждането на общинската конференция стана ясно, че на предстоящите местни избори БСП Бургас и нейният водач обмислят сериозно и възможността да заложат на обществено популярна и надпартийна фигура за кандидат кмет, за да могат по този начин да обединят повече избиратели около своята управленска платформа.
Според г-н Мосинов е настъпил моментът на изхабяване на досегашния кмет Димитър Николов и затова каузата на левицата трябва да е „възстановяване на позициите в местното самоуправление"
Новият стар лидер на БСП Бургас смята ,че моделът, по който се управлява града и общината е пагубен, защото води до висока задлъжнялост и до натрупване на сериозни проблеми.
Относно възможността лично да се кандидатира за кмет, Евгений Мосинов припомня ,че на три пъти вече е бил номиниран за такъв лично от настоящия градоначалник Николов.
По този повод председателят на БСП Бургас заяви пред делегатите на партийния форум, че не се страхува от избори, защото всеки социалист начело на организацията трябва да е готов и за възможността да се кандидатира за кмет.