д
д / netinfo

Община Бургас  въвежда още една електронна услуга в сферата на образованието. От 1 октомври тази година ще бъде въведена платформата е-stol за избор и заплащане онлайн на обедно меню в училищните столове на всички общински училища. Пилотно платформата ще може да бъде използвана от родителите на ученици в НБУ "Михаил Лъкатник"  и ОУ "Антон Страшимиров". След като бъде пусната пробно, системата ще заработи във всички бургаски училища.

Предимствата й са безспорни - от една страна тя ще спестява време на родителите, от друга ще предоставя опция за избор на ястия според персоналните предпочитания на всяко едно дете. Менютата ще бъдат изготвяни и одобрявани от технолог. След като платформата бъде достъпна за всички общински учебни заведения и успешно премине пробният й период, предстои да бъде надграждана със специализирани секции за здравословно хранене, включително и рецепти.

Започват безплатни курсове по програмиране - кандидатстването е до 28 септември


Платформата е-stol  е част от програмата на Община Бургас за здравословно хранене, която стартира по инициатива на кмета Димитър Николов. С въвеждането й администрацията прави още една крачка към е-община. Само в  сферата на образованието до момента жителите на Бургас ползват следните услуги - кандидатстване за прием в училища и детски градини, както и  заплащане на месечни такси за детски градини.

Зам.-кметът по образование Йорданка Ананиева ,директорът на Дирекция "Образование"Веселина Таралова и главния технолог на общината Яна Маркова се срещнаха с фрмите , избрани да обезпечават храненето в училищните столове и им разясниха подробно възможностите на платформата.