Две от задържаните за убийството на Алекс са освободени
Две от задържаните за убийството на Алекс са освободени / netinfo

Атанаска Георгиева е единствената задържана за убийството на 8-годишната Александра от Поморие, съобщи административния ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас Калина Чапкънова .
Момиченцето беше открито мъртво на 11 април в таванското помощение на кооперацията, в която семейството му живее.
Ден след като бащата на Александра, бизнесмена Веселин Тодоров подаде сигнал, че детето не се е прибрало от училище, бяха задържани други две жени. След претърсване на семeен хотел „Лагун" в Поморие бяха разпитани съпругата на собственика Венелин Тошков - Северина и тъща му Светлана, но срещу тях обвинения не са повдигнати. Двете жени и задържаната са се познавали.
Според официалната информация от МВР на Атанаска Георгиева са повдигнати обвинения за умишлено убийство. Тя е наемател на таванското помещение, в което откриха Александра. Предстои внасянето на иск пред Бургаския окръжен съд за постановяване на мярка за неотклонение „задържане под стража". Процесуално-следствените действия продължават. 
По непотвърдена информация момиченцето е открито задушено. Все още няма данни от аутопсията. Патоанатомът приел тялото в съдебна медицина в МБАЛ - Бургас д-р Косьо Янков, отказа коментар и поясни, че официална информация за причините за смъртта на детето ще бъде оповестена по-късно днес.
7-годишната Александра Тодорова е в неизвесност от 16.00 часа на 10 април.
На 11 април следобед Окръжна прокуратура - Бургас образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за отвличане.