Камено
Камено / netinfo
Десетима доброволци от община Камено ежегодно ще се обучават за превантивните действия по предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари, както и извънредни ситуации и отстраняването на последиците от тях. Последното им обучение беше проведено преди дни.
 

EVN ще поеме разходите за изсушаване на наводнените къщи в община Камено


Доброволците изслушаха доклада – беседа на заместник-началника на "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас Деян Иванов, който ги запозна със спецификата на пожарите, техните зони и разпространение, видове и вещества за гасене. Акцент бяха и мерките по безопасност при гасене на пожарите, както и бе изнесена лекция за редите по гасене.  

Майка Серафима моли за помощ след наводненията


Представители на Областния съвет на БЧК под ръководството на директора Виолета Радева представиха темата “Поведение при шок и остри нарушения на дишането и кръвообращението. Спиране на кръвотечения. Обработка на рани. Превръзки. Поведение при травми на гръбначния стълб и опорно-двигателния апарат.Термични травми. Извеждане на пострадал.”
 
Обучението приключи с практическо занятие на доброволците по гасене на пожар с противопожарния автомобил на общината. Доброволците използваха шланговете, струйниците и различните системи от противопожарния автомобил.