Дискусия за историята на бургаското образование
Дискусия за историята на бургаското образование / netinfo

По повод 5 октомври - Международен ден на учителя, на същата дата от 16.00 часа в КЦ "Морско казино" ще се проведе дискусионна историческа ретроспекция на българското образование в гр. Бургас и свързаното с него просветно родолюбиво дело.
Организатори на форума са Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие - Бургас и Дружество на краеведите "Георги П. Аянов". Те отправят покана за участие до двама учители по история от всяко училище, желаещо да се включи.
Основни акценти в дискусията ще бъдат - Историческа значимост на българското образование в Бургас. Родолюбивото дело на първите бургаски учители. Познавателните интереси на учениците към историята на тяхното училище.
Модератор на дискусията ще бъде ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев - председател на Дружеството на краеведите в Бургас и общински координатор на програма "Краезнание" към Община Бургас.
В събитието със свои презентации ще участват: ставрофорен иконом д-р Захарий Дечев, доц. д-р Тинка Иванова - преподавател по история на образованието в Университет "Проф. д-р Асен Златаров", г-жа Катя Корудерлиева - автор на книгата "Памет бургаска".
В срок до 3.10.2016 г. имената на учителите, които ще присъстват на форума, трябва да се изпратят на електронната поща на ЦПЛР-Бургас: cplr_burgas@abv.bg.