Приморско
Приморско / netinfo
Конни надбягвания и кушии по стара традиция събраха жителите на община Приморско

Бързина и издръжливост демонстрираха ездачите и техните коне на традиционните конни надбягвания и състезания с каруци за Тодоровден в Приморско. Над 20 участника премериха сили в тазгодишната надпревара на полигона на резиденция „Перла“.

Стотици жители и гости на морския град станаха част от Конски Великден и с интерес проследиха трите дисциплини на екстремния спорт. В първата дисциплина състезателите се надбягваха с коне /кушии/, а след това демонстрираха теглене на тежест от конски впряг. Последната дисциплина, в която конете и техните ездачи демонстрираха бързина, сила и издръжливост, бе изпитанието „OFF ROAD”. Всички надпревари се провеждаха по предварително определен маршрут.

Най-бърз в „кушиите” се оказа конят Чанко с ездач Йордан /Хамъра/, а в дисциплината „теглене на тежест от конски впряг” първото място заслужено спечели Стефан с кон Тайфун.

Най-забавна за зрителите се оказа дисциплината „OFF ROAD”, при която по атрактивен начин участниците преминаваха през маршрут с препятствия. Там най-добри резултати показаха конят Илчо и стопанинът му Симеон.

Показалите най-добро време бяха възнаградени със специални награди, осигурени от Общината.