Депутати: Това правителство е вредно за България
Депутати: Това правителство е вредно за България / netinfo

„Това правителството е вредно за България и ще й донесе много щети, някои от които непоправими”, заяви днес народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева. Тя и нейните колеги Димитър Бойчев и Диана Йорданова дадоха пресконференция в нашия град, от чиято листа бяха избрани в парламента. Тримата обясниха някои причини, довели до новия вот на недоверие към кабинета „Орешарски”, който предстои да бъде внесен за гласуване.

Василева каза, че политиката на управляващите е пълен провал във ВиК сектора, опропастени са проекти, по които е трябвало България да получи още 3 милиарда лева. Според нея, е много зле в жилищната политика и мерките за енергийна ефективност, а безразборните уволнения на важни експертни кадри в посока „Регионална политика” и назначаването на неадекватни такива е довело до абсолютен провал в усвояването на средства от Европейския съюз.

Василева отбеляза и, че две апликационни форми за наши проекти на стойност 131 милиона лева – тунелът под Шипка и Западната дъга на София, са отхвърлени. Диана Йорданова от Комисията по бюджет и финанси обяви, че правителството не може да се справи с контрабандата и набеляза няколко промени в закони, които ще се отразят много зле на българина, сред които закона за местните данъци и такси за стари автомобили и закона за акциз на метана.

Димитър Бойчев разказа, че въпреки заканата на кабинета за 10% съкращения в държавните предприятия, на много места управленските бордове се увеличават. Като пример той даде ВиК – Бургас, където, според него, към управляващите са били назначени трима души на партиен принцип. Бойчев обяви скандални данни,че всички 28 началници на образователни инспекторати у нас са принуждавани да приемат 6 месечни заплати и да си подадат оставките.

Чуйте в звуковия файл аргументите за вота на недоверие, от Ивелина Василева