/ Лалка Димитрова
СДС-Бургас единодушно номинира за водач на листата си за общински съветници - областният лидер на партията д-р Георги Митев. 

Спецпрокуратурата обвини за подкупи петима служители на Агенцията по храните в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)

Д-р Митев и към момента е шеф на Областната агенция по безопасност на храните, но беше задържан при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП на 28 август и обвинен за участие в организирана престъпна група за подкупи.

Към момента д-р Митев е с мярка за неотклонение - парична гаранция от 150 000 лева. „Да си водач означава да не си подвластен на внушения, на страх и натиск.

Изведоха директора на Агенцията по храните в Бургас през задния вход (СНИМКИ)

Областният лидер на партията д-р Георги Митев получава доверието на всички свои съмишленици. Изборът е в защита на демократичността и законността в държавата“, се посочва в официално съобщение, разпространено до медиите от СДС-Бургас.

ГДБОП и прокуратурата влязоха в БАБХ-Бургас (СНИМКИ)

"С избора си осъждаме показната акция и внушаването на виновност преди съдът да се е произнесъл. Ние искаме Бургас да продължи да бъде град на свободни и мислещи хора, в държава с ясно разделение на властите. Нищо извън това не може да бъде наречено демократично", пише още в официалното съобщение.

Ето какво още се казва в прессъобщението на СДС-Бургас:

Бургас е град на свободномислещи хора и в името на това СДС ще покрепи и предложи лица, които олицетворяват именно това. Думата водач за нас е изпълнена с огромен смисъл.

За свой водач СДС може да приеме и излъчи единствено човек, който умее да води. А да водиш означава да умееш да чуваш околните, да изразяваш и браниш позициите им по категоричен начин, да бъдеш безспорен авторитет и в личен, и в професионален план. 


Замeстник-шефът на ГЕРБ: Кметът на Бургас ще се казва Димитър Николов

Доказан професионалист, който работи със сърце и винаги е показвал, че може да се справи успешно и в най-критичната ситуация. Човек, който 24/7 е на разположение, а мобилният му телефон отговоря на всеки, който има нужда.

Човек извън статуквото, който показа, че държавната администрация може да работи без да се задушава от бюрокрация.