/ Лалка Димитрова
В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи
Служители на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ и спецпрокуратурата окупираха сградата на Агенцията по храните в Бургас.

Лалка Димитрова

В момента текат претърсвания и изземвания на техника и документи. Причините за проверката все още не се съобщават. Директорът на БАБХ-Бургас д-р Георги Митев е изключил телефона си.

Лалка Димитрова

Пред "Дарик", служители на Агенцията по храните коментираха, че разследващите са влезли в сградата рано тази сутрин - около 7:30 часа. Веднага след това е започнало претърсване на всички кабинети. 
 

Подкупът на заловените инспектори в Несебър е бил подхвърлен в колата им?


Лалка Димитрова

В 10:20 часа, трима инспектори на БАБХ-Бургас напуснаха сградата на агенцията. Останалите служители изчакват на място приключването на претърсванията. 

см

В 10:30 часа, директорът на местната агенция по храните беше доведен до работното си място под цивилна охрана с пилотна кола на Жандармерията. Георги Митев е общински съветник и областен лидер на СДС, оглавявава агенцията в Бургас от 2014 година. По неофициална информация,, е бил задържан още снощи. 
 

Отстраниха шеф на отдел в БАБХ - Бургас


Припомняме, че преди месец началник на отдел в БАБХ - Бургас беше отстранен от длъжност, а през 2017 година двама инспектори бяха задържани за взет подкуп от 500 лева. 

Лалка Димитрова

Автомобили на Жандармерията са блокирали и паркинга на съседната жилищна кооперация. Живущите в нея не могат да извадят колите си. А преди минути на място пристигна и адвокат Радостин Пенев, известен с работата си по тежки наказателни дела. 

Лалка Димитрова
Лалка Димитрова

„Не зная нищо. Човекът, който ме извика няма да бъде обвиняван в нищо. Не става въпрос за Георги Митев. Проверяват се документи, разпитват се служители“, коментира Пенев пред журналисти.