Кметът на Бургас Димитър Николов тръгва към четвърти мандат. Това обяви самият той в ефира на NOVA.

„Кметът на Бургас ще се казва Димитър Николов на 5 ноември“, заяви градоначалникът на най-добрия град за живеене и зам.-председател на ГЕРБ.

Фандъкова към четвърти мандат: Залогът на тези избори е сериозен, отговорността - голяма

Също като него преди ден съпартийката му Йорданка Фандъкова обяви, че за четвърти път ще се бори за кметския стол. Неин съперник ще бъде омбудсманът Мая Манолова, която също съобщи, че ще се бори за поста.

Инициативен комитет издига Мая Манолова за кмет на 4 септември

„ГЕРБ ще спечели София, защото аз и всички колеги от ръководството на партията вярваме в качествата на г-жа Фандъкова”, заяви Димитър Николов - кмет на Бургас и зам.-председател на партията.

Запитан кого ще предпочетат софиянци при евентуален балотаж, Николов отговори: „Предполагам, че избирателите ще изберат г-жа Фандъкова. Мисля, че може и да не се стигне до балотаж. Постигнатото до този момент в София и големите промени, на които сме свидетели, дават основание Фандъкова със самочувствие и с една добре балансирана кампания да спечели доверието от първи тур”.

Местният вот е изключително мажоритарен, защото предизвикателствата в отделните общини са много различни. Хората основно залагат и разчитат на доказани хора, хора с биография, хора, които им вдъхват спокойствие, че ще ги поведат в правилната посока“, допълни Николов.

„В случая местните щабове са важни. Няма как с централен щаб да се дават конкретни наставления. През последната седмица имаше множество срещи във всички структури на страната. Навсякъде се усещаше изключителен позитивизъм“, разкри кметът на Бургас.
nova.bg