Четири айтоски училища ще бъдат санирани по проект за 2 млн. лв.
Четири айтоски училища ще бъдат санирани по проект за 2 млн. лв. / www.sou-botev.org

Четири училища в община Айтос ще бъдат ремонтирани и санирани по проект по Оперативна програма „Регионално развитие". Вчера кметът на Общината Васил Едрев подписа договор с изпълнителя на проект "Обновяване на образователната инфраструктура в община Айтос". Бургаска фирма ще извършва строително-монтажните работи и ще внедрява мерки за енергийна ефективност в училищата - СОУ "Христо Ботев" и СОУ "Никола Вапцаров"в Айтос, ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" с.Карагеоргиево, ОУ "Светлина" с. Тополица".

Общата стойност на проекта е 1 928 091,33 лева. От тях 1 544 961,25 лева са безвъзмездна помощ от Европейски фонд за регионално развитие, 272 640,22 лева са задължителният собствен принос на общината, а 110 489,86 лева е допълнителният финансов принос на общината.

С реализацията на проекта ще бъде повишена енергийната ефективност в учебните заведения, ще намалеят емисии на вредни газове и като цяло ще бъдат подобрени условията за провеждане на учебно-възпитателния процес. Предстои да бъде уточнено с директорите на училищата кога ще започнат строително-монтажните работи.