Бургаските пожарникари в добра форма за републиканското състезание
Бургаските пожарникари в добра форма за републиканското състезание / netinfo

Силни резултати показаха местните състезатели в областния турнир по пожароприложен спорт. Целта е сформиране на представителния отбор на Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението" за участие в Републиканско състезание по пожароприложен спорт, който ще се състои през юни във Варна.
Състезанието се проведе в три дисциплини, от които две индивидуални и една колективна. Индивидуалните дисциплини са „100 - метрова пътека" и „Изкачване с щурмува стълба", а колективната дисциплина е „Бойно разгръщане от мотопомпа".
На тазгодишния турнир гостува и отбора на ОУПБЗН-Варна, чийто представители също демонстрираха своите умения в отделните дисциплини извън класирането.
В индивидуалната дисциплината „100 - метрова пътека" първо място зае Мартин Николов с резултат 19,74 секунди, втори се класира Кирил Котев с резултат 19,94 секунди, а след тях на трето място се нареди Валентин Великов с време 20,14 секунди.
При най-атрактивната дисциплина „Изкачване с щурмува стълба" първенец стана Кирил Котев с време 16,65 секунди, следван от Валентин Великов с резултат 17,35 секунди, а зад тях на трето място се нареди Тодор Стоянов с постижение от 17,65 секунди.
В дисциплината „Бойно разгръщане от мотопомпа" бургаските пожарникари постигнаха резултат 34,34 секунди и заеха първото място. Отборът на СПБЗН-Летище-Бургас постигна време 42,64 секунди, с което зае второто място в дисциплината.