БСП - Бургас: 12 хиляди нови работни места в следващите четири години
БСП - Бургас: 12 хиляди нови работни места в следващите четири години / netinfo

Намаляване на броя на безработните в Бургаски регион и разкриването на нови устойчиви 12 хиляди работни места е част от основната платформа в три основни стъпки на кандидатите за народни представители отвтори МИР - Бургас. След десетки срещи с представители на бизнеса и различни неправителствени структури, акцентите са работа, доходи, здраве.
„Това е структурата на нашия обществен договор с бургазлии, изпълнението му не е леко, но ние ще започнем да работим за по-качествен живот на жителите веднага след изборите", каза днес водачът на листата „Коалиция за България" от Бургас - инж. Димчо Михалевски.
По думите му, най-важните стъпки в следващите четири години трябва да бъдат насочени към гарантиране на свободна среда за бизнеса, без административен натиск и политически рекет. Реализиране на политика стимулираща потреблението - на хората и инвестиционното потребление. На второ място инж. Михалевски постави изработването на нови правила и икономически стимули за постепенно връщане на земеделието ни към по-балансирана структура във фокуса, на която ще са животновъдството, зеленчукопроизводството и овощарството. Третата стъпка ще бъде свързана с конкретна целева програма за реализиране на инвестиции във високотехнологични производства, с висока добавена стойност и експортна насоченост. Държавна програма за подготовка на необходимите квалифицирани кадри.
Грижата за младите хора ще бъде един от основните приоритети, на които ще заложат кандидат-депутатите в своята праграма за следващите четири години. Според инж. Михалевски, трябва да се наблегне на добре платената работа за тях и възможностите за качествено образование.
"Поехме сериозен ангажимент за прехамване на изнесените центрове за издаване на визи и съкращаване на срока за тяхното издаване за представители на Русия, Украйна, Молдова, Белорус и друг", обясни Михалевски. Другият сериозен ангажимент, който кандидат-депутатите от коалицията са поели е свързан с рибарското селище в Ченгене скеле. "Не върви държавата да казва, че те са незаконни. Ще наложим временен мораториум за събаряне на постройките и ще се преразгледа закона. Това селище не може да бъде съробено", допълни Димчо Михалевски.
В заключителната среща с журналисти на социалистите се включиха и останалите кандидат-депутати от листата - Христо Монов, Атанас Зафиров, Павел Маринов и други.