Стефан Божков
Стефан Божков / netinfo
Стефан Божков в ефира на Дарик
99166
Стефан Божков в ефира на Дарик
  • Стефан Божков в ефира на Дарик
Тази вечер в 18:00 часа ще бъде даден официален старт на второто издание на фестивала на изкуствата Порт Прим Арт Фест` 2018. Патрон на събитието през тази година е обичаната от всички актриса Татяна Лолова, обяви в ефира на „Дарик“ директорът на фестивала – художникът Стефан Божков.

„През миналата година имахме много силен старт заедно с Цветана Манева, която беше патрон на фестивала. Тази година поканихме Татяна Лолова. Отново ще покажем филм на Георги Тошев – „Портрет на една дама“, но този път за самата Татяна. А Георги Тошев е най-прекрасния разказвач. За мен той е една емблема на разказа. Ще покажем и филм за Катя Паскалева. Тези истории изкарват душата, сълзите на човека“, каза Божков.
 

Калоян Илиев-Кокимото ще представи изложба на Прим Феста


Прожекциите и на двамата филма ще бъдат при вход свободен. В рамките на фестивала ще бъдат организирани изложби, представяния на книги и постановки. В Бургас ще бъдат показани премиерно и няколко ленти на доказани имена в късото кино.

„Събитията ще се случват в целия град след 18.00 часа. Когато говорим  за фестивали, трябва да знаем, че това е много трудно нещо. Винаги има проблеми, в последния момент нещо се случва. Стараем се обаче никой да не разбере. Но пък това помага, за да избегнеш препъни камъни занапред“, каза още Стефан Божков. Цялото интервю с него чуйте в прикачения файл, разговорът е на Дияна Бедросян:
 

Изложба в памет на Стефан Марков в Порт ПримАрт Фест


Утре Порт Прим Арт Фест` 2018 продължава с откриването на изложба на художника Стефан Марков. Театър 199 ще представя "Хората от Оз" от Яна Борисова. Постановката е режисирана от Галин Стоев, а в нея участват Цветана Манева, Атанас Атанасов, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски, Радена Вълканова. Билети се продават на касата на НХК. Събитията, включени във фестивални дни, можете да откриете на portprim.bg.