БСП Бургас
БСП Бургас / netinfo
„На 26 март трябва да направим промяната, за да може после всеки един от нас да каже „Аз участвах в тази промяна” – обобщиха социалистите от Коалиция „БСП за България”, които откриха кампанията си в Средец. На събитието присъстваха кандидатите за народни представители инж. Петър Кънев, Николай Тишев, Тодор Байчев и Яни Янулов. Всеки един от тях се представи пред присъстващите симпатизанти на партията и ги запозна с платформата на коалицията за предстоящите парламентарни избори.
 
„БСП е в една ситуация, която, след събитията на президентските избори, вариантът ГЕРБ да бъдат извадени от изпълнителната власт е много голям. ГЕРБ са притеснени. Тръгнаха много силно надолу. Историята с Ирина Бокова и Кристалина Георгиева бе това, което обърна окончателно мача”, каза водачът на листата на „БСП за България” от 2-ри МИР инж. Петър Кънев.
 
Кандидатите за народни представители на „БСП за България” от 2-ри МИР Бургас Николай Тишев, Тодор Байчев и Димитър Гочев проведоха и предизборна среща с избиратели в Ахтопол. Те разясниха на присъстващите приоритетите на коалицията за предстоящите избори.
 
Социалистите посочиха, че една от важните цели е България да развие устойчива, балансирана и ефективна транспортна система в услуга на хората и бизнеса. По думите им, трябва да се използва инфраструктурата на вътрешните водни и морски пътища като основа за развитието на интермодалността в партньорство с водещи международни логистични компании.
 
На срещата в Ахтопол се обсъди още, че българските производители на храни, земеделците и животновъдите трябва да се насърчават чрез пакет от специални мерки, а именно – наименованието „българско“ да бъде поставяно само на продукти, произведени в страната, чиято основна суровина е с произход от България.
 
Коалиция „БСП за България” откри и предизборната си кампания в Айтос. По традиция червените бяха посрещнати с хляб и сол. На всеки бе раздадена по една червена роза, а също така бяха закичени и с мартеници за здраве и дълголетие, с пожелание да служат на България, за да я има страната за нас и децата ни. Официалната част започна с химна на Република България, а малко след това се появиха кукери, за да изгонят злите сили и всички да почувстват свежа струя добра енергия.
 
„Приветствам добрата идея да започнем с кукерите, които да изгонят страха от нас, да изгонят страха от управляващите, както и страха от бедността и завистта. Всички ние имаме нужда от тази промяна. Няколко години чакахме, моментът настъпи, промяната тръгна. България има нужда от промяна. България има нужда от нови управляващи в изпълнителната власт, защото десет години след влизането в Европейския съюз, продължаваме да бъдем най-бедната страна в Европа, с най-ниски доходи, с най-голям процент мигранти на глава от населението и най-лошо здравеопазване. Време е нещо друго да се случи”, каза водачът на листата инж. Петър Кънев.