Стойчо Мирчев
Стойчо Мирчев / Дарик-Бургас
Адвокат: Бил е в компанията на сродни души
„В килията ме ядат дървеници. Има и двама крастави. Искам да съм под домашен арест.“ С тези думи 32-годишният Стойчо Мирчев-Барона, обвинен за притежание на наркотици, се обърна към магистратите в Бургаския окръжен съд. Мирчев беше задържан на 4 октомври т.г., след като при претърсване в апартамента му в комплекс „Братя Миладинови“ полицаите откриха марихуана и метаамфетамини на обща стойност 409 лева.
 

Ромски лидер брани сина си в съда: Търсих вината в себе си. Дано я намеря


Днес Барона бе доведен под конвой в Съдебната палата, където настоя да бъде пуснат, именно заради лошите условия, които бил принуден да търпи зад решетките. Според адвоката му - Красимир Кацарски експертизите по пликовете с наркотици не са констатирали наличие на дактилоскопни отпечатъци от Мирчев.

Защитата твърди, че дрогата най-вероятно е била оставена в жилището от негови приятели. „Да, наистина, той е криминално проявен. Осъждан е няколко пъти. Компанията му е от сродни души - осъждани и използващи наркотици, но те не се занимават с продажба, а само употребяват", каза адвокат Кацарски в съдебната зала.

„През периода, в който бях пуснат от затвора, не съм употребявал марихуана или екстази. Мога да се подложа на тест”, заяви Мирчев в последната си дума. „Това е добре за здравето ти, но не е предмет на делото”, контрира съдия Даниел Марков. В крайна сметка съдът отказа да измени мярката за неотклонение на Барона и постанови той да остане под стража. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.