Австралиец наби румънка и избяга по покрив в центъра на Бургас
Австралиец наби румънка и избяга по покрив в центъра на Бургас / netinfo

Австралиец е пребил приятелката си, направил е опит да избяга през покрива, но е задържан с помощта на бургазлия, съобщиха от полицията.
В Пето Районно управление "Полиция" - Бургас е получено съобщение за нарушаване на нощната тишина от апартамент на улица "Калофер" № 30.
От апартамента се чува силна музика, както и два гласа, мъжки и женски, спорещи на английски език. В един момент служителите чули, че жената започнала да вика за помощ. Опитали се да накарат намиращите се в апартамента да отворят входната врата, като в този момент получили информация, че мъж, преминавайки по покрива на кооперацията, влязъл в терасата на съседен апартамент, собственост на 35-годишен бургазлия.
Българинът оказал съдействие на полицаите, които задържали 44-годишния австралийски гражданин - Д.К. Той бил отседнал под наем заедно с приятелката си в апартамента на петия етаж, от който се чувала силната музика. Междувременно със съдействието на служители от "Спасителни дейности" към Регионална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е отворена входната врата на жилището, като в апартамента е открита пребита румънската гражданка С.Т., 29-годишна.
Установено е, че австралиецът и 29-годишната му приятелка дошли в България преди дни. Отседнали в апартамента на ул. "Калофер" под наем. В злополучната нощ и двамата употребили алкохол, като след спречкване Д.К. нанесъл няколко удара на приятелката си по лицето и главата.
Той е задържан със заповед за задържане за срок до 24 ч., като след изтрезняването му и оттегляне на жалбата от румънската гражданка, е напуснал Пето Районно управление "Полиция" - Бургас.