Атака ще продължи да настоява за преместването на „Коджакафалията”
Атака ще продължи да настоява за преместването на „Коджакафалията” / Darik Burgas

Съветниците от партия Атака в местния парламент ще продължат да работят в посока преместването на дома” Ал.Г Коджакафалията” от центъра на Бургас. Това заяви днес председателят на местния парламент Валери Симеонов по време на отчета за свършеното от хората на Сидеров в общинския съвет. Симеонов съобщи още за входирана подписка от името на 230 души, които настояват за преместването на дома из Бургас.

По време на последната общинска сесия на 24 януари съветниците в Бургас гласуваха против докладната записка на Валери Симеонов. Според него обаче, много от колегите му са подходили псевдохуманно по въпроса и не са издържали на изкушението да се покажат европейци и загрижени повече за 88-те деца, отколкото за  интересите на район от 80 хиляди души в центъра на града.

Освен проблемът за интерната, съветниците от Атака са работили активно и за референдума за петролопровода”Бургас – Александропулис”. Днес те отчетоха като своя заслуга и бъдещата детска площадка в „Меден рудник” на мястото на мюсюлманския молитвен дом и съобщиха дейностите в посока премахмането на незаконното гето в комплекса и за забраната за строителство в зелените площи в Бургас.