/ ОД на МВР-Бургас
В квартирата на единия са намерени дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет
Двама бургазлии - на 41 и 54 години са задържани за срок от 24 часа в резултат на полицейските действия на служители от отдел „Криминална полиция при ОД на МВР-Бургас и Районно управление-Поморие по отношение палежа на товарен автомобил „Ивеко”, с бургаска регистрация, осъществен около 04.30 часа на 26 юли в Поморие.

ОД на МВР-Бургас

Констатирано е, че товарния автомобил - собственост на 48 годишен помориец, е бил паркиран по време на инцидента на поморийската улица „Георги Кондолов” пред дом №6. Зад него се намирали други два леки автомобила, собственост на помориеца.

И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на поморийските огнеборци ограничили огъня до предната повърхност на товарния автомобил без да бъде засегнат двигателя, нанасяйки единствено материални щети.

При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт. По случая е образувано досъдебно производство.

След акция в бургаския квартал „Победа”: Разкриха множество кражби, задържаха телефонен измамник (СНИМКИ/ВИДЕО)

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на двама мъже, съпричастни към извършения палеж. Установено е, че 41 годишния бургазлия е пряк извършител на деянието, а втория 54 годишен мъж шофирал автомобила,с който двамата се придвижили до Поморие - Опел "Астра”, с бургаска регистрация.

Към момента 54 годишния мъж е свидетел по образуваното досъдебно производство, а спрямо 24-годишния бургазлия са повдигнати обвинения и срока на задържането му под стража е удължен с прокурорско постановление до 72 часа.

ОД на МВР-Бургас

След задържането на 41 годишния извършител, осъществено със съдействието на служители от Специализираните полицейски сили към ОД на МВР, в обитаваната от него квартира, разположена на ул. „Княз Борис I”, са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.

Причините за осъществения палеж, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване. Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаска районна прокуратура.