Арест за най-дръзките и неуловими автокрадци по Южното Черноморие
Арест за най-дръзките и неуловими автокрадци по Южното Черноморие / netinfo

44-годишният Валентин С., известен с прякоха Пахама, е бил задържан в момент на кражба на лек автомобил „Ауди Q 7", с полска регистрация, паркиран в непосредствена близост до полицейското управление в Слънчев бряг.

Моментът на ареста е изпипан до секунда - Пахама е бил в купето на автомобила, а партньорът му Божидар В. се намирал в близост до колата. Двамата оказали съпротива на полицейските служители, което наложило използването на физическа сила и помощни средства, уточняват от ОДМВР-Бургас
При акцията е намерена специализирана техника за стартиране и привеждане в движение на крадените автомобили, както и пригоден ключ с чип за активиране на двигателя на луксозния джип.
Двамата задържани в Слънчев бряг са известени сред кримисредите като едни от най-дръзките и неуловими извършители на кражби на луксозни леки автомобили, собственост на чужди граждани, летуващи по Южното Черноморие, уточняват от полицията. Пахама бе особено известен преди десетина години, след това се покри.
Очаква се районната прокуратура в Несебър да ги остави в ареста за 72 часа и да поиска задържането им под
Това е вторият удар срещу автокрадците през последните няколко дни.
Също днес е задържан друг известен автокрадец - 34-годишен жител на Каблешково, обявен за издирване след кражбата на л.а. «Мерцедес Е 250», със софийска регистрация.
Съучастникът му - 39 годишния Венелин Савов от Бургас вече е с наложена мярка за неотклонение «задържане под стража».