/ netinfo

Министърът на туризма Николина Ангелкова обсъди с кмета на Созопол Панайот Рейзи подготовката на предстоящия летен сезон. Двамата дискутираха мерки, които трябва да бъдат набелязани за протичането на спокоен и успешен туристически сезон.

Министърът посочи, че през лято 2018 г. ще се наблюдава за спазване на законите по отношение на стопанисването на плажовете, реда в курортите и спазването на правата на потребителите.

Изринаха много бетон от плажа в Слънчев бряг (СНИМКИ)

Планираме преди началото на активния сезон да бъдат проведени работни срещи и инспекции по морето, информира министър Ангелкова. И уточни, че се предвижда в проверките да се включват всички контролни органи, които следят за спазването на реда по крайбрежието.

Ангелкова: Никакви щендери и по централната алея в Слънчев бряг

Кметът Рейзи заяви, че местната власт ще съдейства според правомощията си, на всички инициативи на министерството, които ще помогнат за безпроблемен летен сезон. Той допълни, че в лицето на представители на община Созопол, министерството винаги ще намери подкрепа за мерки и проекти, които ще подпомогнат благополучното развитие на летния сезон.

Повече от 5,3 млн. чуждестранни туристически посещения отчетохме през летния сезон на миналата година, като техният  брой е с 5,7% повече спрямо периода юни –септември 2016 г., припомни министър Ангелкова. И допълни, че тази година очакваме тези резултати да се надградят, като голяма част от висококатегорийните хотели вече са резервирани.