73% смятат Бургас за добро място за живеене
73% смятат Бургас за добро място за живеене / netinfo
73 % от бургазлии харесват града си и го предпочитат като добро място за живеене. Това сочат данните от проучване на агенция ЕСТАТ по поръчка на гражданско сдружение ”Видовден”. Изследването е направено по телефона в дните 12-15 юли. Анкетирани са 509 лица на 18 и повече години от Бургас и селищата Ветрен и Рудник.

Чистотата и общинската инфраструктура са основите проблеми според интервюираните. Те поставят на първо място пътната инфраструктура като важен за решаване въпрос пред местната власт.

14 на сто обръщат сериозно внимание върху слабостите в общинската управа с акцент активна политика за регулиране на строителството. Според данните преобладава разочарованието от политическото представителство в органите на местната власт и от изпълнението на предизборните обещания. Анкетираните са дали оценка “добър “ за работата на кмета на Димитър Николов. От “Видовден” съобщиха,  че това е най-високо оцененият представител на местната власт за община Бургас.

“Инициативата е похвална, но това е само снимка на първите месеци от мандата на този общински екип”-коментира зам.-кметът по строителството Костадин Марков Според него всичко видимо което може да се случи, ще се случи след 2-3 години. “Тогава ще ни пишете оценки и ще ни изследвате. До момента една улица не може да проектира за 8 месеца”- допълни Марков , който заедно със зам.-кмета по евроинтеграция Ивелина Василева изслуша данните от социологическото проучване.