60 деца в Карнобат с Топъл обяд, 200 ще получат пакети с храни за Коледа
60 деца в Карнобат с Топъл обяд, 200 ще получат пакети с храни за Коледа / БЧК, архив

60 деца от Карнобат ще получават храна по програмата „Топъл обяд" предвижда проект на БЧК - Бургас. По статистическа информация тук има голям процент деца, които отпадат от училище, поради невъзможност на родителите да отделят необходимите средства за посещаване на учебните занимания.

Проектът ще се реализира от 1 януари до 30 април 2012 г. и необходимата сума е 8 800 лв. Обяд ще имат право да получават сираци, полусираци, деца с хронични заболявания, от многодетни семейства и с доход на член от семейството 80 лв. Задължително условие ще е малчуганите да ходят на училище.

В Бургас по различни програми БЧК предоставя, през зимните месеци, храна на 66 нуждаещи се в социалната си трапезария на ул. „Оборище" 95.

„Идеята е червенокръстката организация да разшири диапазона на подпомогнатите лица. Една от целите, които сме си поставили в стратегията до 2020 г. е да работим повече на общинско ниво, не само в големия областен град, но и в малките населени места, където са уязвимите граждани", каза за Дарик радио Виолета Радева, секретар на областната организация на БЧК.

За коледните празници ще бъдат раздадени 200 пакета със здравословна храна за деца от социалнослаби семейства от общините Бургас, Руен, Сунгуларе, Карнобат, Средец и Малко Търново.