/ Община Благоевград
Шестнадесет отбора ще се включат в VII Международен турнир по футбол „Купите на Община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център. Жребий определи кои отбори излизат един срещу друг на терена.

Безплатни спортни занимания за децата в Благоевград през лятото

В присъствието на заместник- кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, Ива Уорън, представител на „Емирейтс Уелт“, управителят на ОФК „Пирин Венко Попов и Александър Кабзималки, председател на ОС на БФС – Благоевград, бяха съставени групите.

Преди да бъде изтеглен жребият, заместник-кметът Христина Шопова съобщи,че тази година ще бъде учредена награда в памет на спортния журналист Валери Младенов, който оказваше абсолютна подкрепа на турнира, още от първото му издание. 

Христина Шопова благодари за подкрепата на Ива Уорън и "Емирейтс Уелт“, на Венко Попов и на Александър Кабзималски. „Вярвам че всички заедно ще направим едно успешно издание на нашият турнир, с високи цели за следващата година.

Това е турнир, който в се наложи като един от най-качествените, благодарение и на доброто партньорство с БФС. Утвърди се като едни от най-стойностните турнири. За съжаление форматът не може да побере всички желаещи за участие“, каза Христина Шопова.

Борецът Серафим Бързаков пали олимпийския огън в Благоевград

Ива Уорън заяви, че компанията „Емирейтс Уелт“ подкрепя с всички сили футболът в Благоевград и в частност ДЮШ. Александър Кабзималски и Венко Попов от своя страната пожелаха успех на всички отбори, участващи в турнира. 

Жребият бе изтеглен от младите надежди на ОФК "Пирин". В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“ Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“, София, България, „Тампа Брашов“, Брашов, Румъния. 

В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“, София, ОФК „Пирин“, Благоевград, България. 

За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“ Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“ , София, България, Тампа Брашов“, Брашов, Румъния. 

В „Б“ група попадат отборите на „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ФК „Национал“ 2005, София, България и ОФК „Пирин“, Благоевград, България.