Засилен полицейски контрол за студентския празник
Засилен полицейски контрол за студентския празник / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Във връзка с провеждането на студентския празник - 8 декември, от Областната дирекция на МВР - Благоевград са предприети комплексни мерки по опазване на обществения ред и сигурността на гражданите.

Предварително са установени заведенията и хотелските комплекси на територията на всички районни управления, в които ще студентите ще празнуват. Служители от звената на РС "Пожарна безопасност и спасяване" са извършили проверки на противопожарната безопасност на заведенията и хотелите.

Районните управления са обезпечили дните около празника с увеличаване на полицейските патрули по охрана на обществения ред. Пътните полицаи ще засилят  контрола по безопасността на движението за недопускане на управление на автомобили от пияни водачи и нарушаване на Закона за движение по пътищата.

Местата, където се очаква голямо струпване на студенти ще бъдат обезпечени освен с охранителите на заведенията и от служители от районните управления за недопускане на нарушения на обществения ред и кражби на лични вещи.

На територията на всички населени места и курорти, където студенти ще празнуват 8 декември ще има засилено полицейско присъствие.

Във връзка с предстоящия студентски празник се очаква значително увеличение на трафика към Банско. От благоевградската полицийска дирекция е създадена необходимата организация за нормалното придвижване на гражданите по всички  пътни артерии.

Осигурени са и дежурства от противопожарни екипи със специализирани автомобили на най-натоварените пътни участъци -  пътен възел „Симитли” и прохода Предел.