Заловиха пакистанци и куфарни търговци на Кулата
Заловиха пакистанци и куфарни търговци на Кулата / Дарик Благоевград, Любима Калпачка, архив

Гранични полицаи от ГПУ-Петрич са иззели контрабандни цигари, пренасяни от куфарни търговци. Към 3.00 часа след полунощ униформените извършили проверка на влизащ в страната пътнически влак на железопътна гара Кулата. Те открили 4 сака, собственост на 23-годишен младеж от Пловдив, в който имало 108 стека цигари „Karolina slims” без бандерол.

Часове преди това по искане на колегите им на ГКПП Кулата – Промахон била извършена щателна проверка на пътнически микробус „Опел”, влизащ в страната. Микробусът управлявал 54-годишният Тодор Иванов от Шумен. Под превозвания личен багаж полицейскте служители открити чанти и кашони с цигари, без акцизен бандерол. В тях са преброени общо 182 стека от различни марки.

Работата и по двата случая продължава. Снощи граничните полицаи от  Петрич са задържали на 5 метра северно от 16 граничен репер двама пакистанци без документи за самоличност, с регистрационни карти за чужденци. Единият от тях бил задържан преди два месеца, при опит да премине в Гърция с влак.

Служителите на ГПУ-Петрич са задържали вчера и украинския гражданин И. Р., на 36 години, опитал да напусне страната с фалшива румънска лична карта в излизащ от страната влак. Той влязъл в България през ГКПП – Русе с украинския си паспорт с българска виза.