Учители в ефективна стачка срещу директор
Учители в ефективна стачка срещу директор / ПТГ

Учителите и непeдагогическият персонал в Професионална техническа гимназия - Сандански са в ефективна стачка от днес, съобщават Регионалния съвет на КНСБ в града.

Недоволството на протестиращите е породено от авторитарния тип управление на директорката Вера Влахова, от  неизпълнението на браншовия колективен трудов договор и несъгласуването на вътрешните правила за работна заплата със синдикалната организация към гимназията, както и от липсата на прозрачност при изразходване на средствата от делегирания бюджет.

Подкрепа на стачкуващите са заявили родителите и учениците на ПТГ.

Протестиращите са 95% от числения състав в гимназията, като всички са членове на Синдикат на българските учители - КНСБ.

Стачните действия  се организират и водят от синдикалната организация на Синдиката на българските учители в ПТГ- Сандански с председател Лидия Атанасова.  Учителският колектив, подкрепен от помощния персонал в Професионална техническа гимназия в Сандански е внесъл подписка от 33-ма души до Министъра на образованието, младежта и науката и до началника на РИО - Благоевград с искане за  отстраняването на Вера Влахова от директорския пост.

Недоволството доведе до проверка от началника на РИО - Благоевград Ивайло Златанов, но до момента решение на конфликта между директор и учители няма.