Ученици се превъплътиха в приказни герои в Симитли
Ученици се превъплътиха в приказни герои в Симитли / Снимка: Община Симитли

Националната седмица на четенето в СУ „Св.Св. Кирил и Методий" Симитли приключи с много поуки и приятни мигове за децата. Първокласниците с класен ръководител Светла Атанасовска се превъплътиха в приказни герои и слушаха в захлас едни от най-популярните приказки с поуки, прочетени им от директора на училището Таня Янкова. Най-малките възпитаници на гимназията в Симитли посетиха и читалищната библиотека, където разглеждаха прекрасните книжки, извор на знания и разбраха, че човек, ако не може да чете, не е пълноценен. Щастливи, първокласниците задаваха въпроси и сами достигнаха до поуката от приказката, която директорът им прочете.

Петокласниците пък за Националната седмица на четенето бяха в училищната библиотека, където четоха любимите си произведения. Всеки се бе подготвил с любимата си приказка или разказ, прочете я и извади поуката от нея.

Учениците бяха изненадани от директорката, която прочете любима приказка на учениците и председателят на Общинсикя съвет Владимир Христов, който в унисон с програмата на учениците прочете басня с поука, която децата одобрително приеха. Учениците участваха с желание и ентусиазъм в Националната седмица на четенето.

Инициативата е на Министерство на образованието и науката и се провежда за втора поредна година в изпълнение на Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020).