Банско
Банско / Дарик, архив
Служители на Дирекция „Инспекция по труда”-Благоевград ще обсъдят труовото законодателство с представители на туристическия бизнес в Банско в навечерието на предстоящия зимен сезон. 

"Идеята е да информираме не само работодателите, но и работниците за спазването на трудовото законодателство и санкциите, които ще им бъдат наложени, ако го нарушат. И този зимен сезон ще правим масови проверки за спазването на закона на територията на община Банско. Тук идват да работят хиляди работници от цялата страна в търсене на сезонна работа”, споделиха трудови инспектори.

Община Банско е в усилена подготовка за активния зимен сезон. И тази година в курорта ще бъдат командировани гръцки и румънски униформени служители, които ще патрулират с българските си колеги.

„Общественият ред в курорт като Банско е изключително важен. В нашия град има много българи и чужденци, важна е сигурността – в ресторанти, в хотели, да няма сбивания, паркирането да е урегулирано. Туристът да чувства спокойствието в този град, а това може да стане с полицейско присъствие. Издръжката на чуждестранните служители на реда ще бъде поета от общинския бюджет”, заяви кметът Георги Икономов.

За този зимен сезон е осигурена още вода от новото водохващане в местността Караманица, където е завършен първият етап. 20 литра в секунда ще има допълнително, това ще помогне за водоснабдяването.