Топла Коледа, с валежи от дъжд
Топла Коледа, с валежи от дъжд / снимка: Sofiq Photo Agency

Прогноза за 25 декември, събота

На много места, в Западна и Централна България, ще превали дъжд. Главно в Рило-Родопската област ще има по-интензивни и значителни валежи. Очакват се и гръмотевици. В Източна България, северно от планините и по долината на Струма, ще продължи да духа умерен до силен южен вятър и там минималните температури ще бъдат високи до 10-11°. В останалата част ще са малко над нулата.

На Коледа облачността бързо ще се разкъса и намалее над почти цялата страна до слънчево време. Повече облаци и превалявания са възможни в югозападните и югоизточните райони. В Източна България и северно от планините все още ще духа умерен до силен южен вятър, който след обяд ще започне да отслабва. Там температурите ще достигнат до 16-17° и отново ще има температурни рекорди. В останалата част от страната максималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София около 12°.

В планините ще духа силен и бурен югозападен вятър, който постепенно ще започне да отслабва. Ще има променлива облачност, почти без валеж. Температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще бъде около 8°, на 2000 метра около 1°. По Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна над Южното крайбрежие, където е възможно да превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен югозападен вятър, който ще започне да отслабва.

Подробна прогноза за времето във всички населени места в България за днес и за следващите 10 дни четете на Vremeto.bg