Танцова формация Астра спечели пет награди от национален фестивал
Танцова формация Астра спечели пет награди от национален фестивал / netinfo

Танцова формация „Астра“ при Младежки дом - Благоевград с художествен ръководител Галина Златкова се завърна с четири отличия за принос в развитието на танцовото изкуство и една парична награда от Петото издание на националния танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“, провел се на 5 и 6 март в столицата.

Танцова формация "Астра" спечели пет награди от национален фестивал
netinfo

Във фестивала са участвали 40 групи от цялата страна с над 100 танца в четири направления - улични танци; танци по двойки; класически и характерни танци и съвременни и забавни танци.

Танцова формация "Астра" спечели пет награди от национален фестивал
netinfo

Децата са били журирани от професионалисти от най-високо ниво - премиер солиста на Националния балет – Росен Канев, Алфредо Торес - балетист от Куба и Росен Михайлов - артист, хореограф и педагог, преподавател по съвременни танцови техники в Националното училище по танцово изкуство.

Организатори на националния фестивал „Ритъмът в сърцето ми“ са Народно читалище „Света София – 1997”, Столичен общински съвет и Сдружение „Център по интереси "Космос”.

Благоевградската формация се е представила със седем танца, като уникалното в изявата на "Астра" е било участието на малките групи, които са били без аналог на сцената като възраст - едва на 5 и 7 години. Овации е получило и изпълнението на танца „Орисия", във възрастова група до 18 години.

Танцова формация "Астра" спечели пет награди от национален фестивал
netinfo