/ iStock
Съдят мъж, пребил баща си на рождения му ден, съобщиха от Районна прокуратура – Благоевград.

От там информират, че вече е внесено постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание. 

В съобщението се уточнява, че обвиняемият живеел в с. Гега, община Петрич, в къщата на родителите си. Той не работел, често употребявал с алкохол, проявявал агресия спрямо тях.

На 1 септември 2023 година на рождения ден на баща си, мъжът му нанесъл побой с метален предмет. Прибирайки се вкъщи, майка му станала свидетел на влошеното здравословно състояние на пострадалия и подала сигнал на телефон за спешни случаи 112.

След скандал: Мъж преби 81-годишния си баща

На място пристигнали полицейските служители и екип на спешна медицинска помощ.

Извършителят на деянието бил задържан, а впоследствие привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда при условията на домашно насилие спрямо баща.

По делото е била извършена съдебномедицинска експертиза, която установила причинените на мъжа - контузия и разкъсно-контузна рана в областта на подбедрицата.

Съдебнопсихиатричната експертиза показва, че обвиняемият страда от разстройство вследствие употреба на алкохол със синдром на зависимост. Препоръчано е принудително лечение на лицето в психиатрично отделение.

Предстои делото да продължи в съда.


Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня