/ ThinkStock/Getty Images
Районна прокуратура-Разлог повдигна обвинение срещу 37-годишния Иван Минков от Елешница, направил опит за изнасилване на малолетно момиче, като употребил за това сила.

На 13 юни тази година 9-годишното момиче отишло да купи бира в хранителен магазин, намиращ се на ул. „ Баненска буна” в село Баня, там също бил и Минков, който я заговорил и погалил по главата. После обвиняемият причакал момиченцето на улицата, запушил устата му и го завлякъл до близкия  мост, където започнал да го съблича.

В този момент малолетната  ударила нападателя си с бутилката бира по главата, отскубнала се и се развикала. За щастие баба ѝ, дядо ѝ и чичо ѝ, които били отвън пред дома им и чакали девойката да се прибере, чули виковете за помощ и се втурнали да видят какво става, но насилникът избягал.

Предават на съд жена от Гоце Делчев, ритала и обиждала полицаи

На 14 юни Иван Минков е задържан. По искане на прокуратурата съдът му наложи най- тежката мярка „Задържане под стража”, тъй като магистратите не приеха доводите на защитата на обвиняемия, че той е психически недобре. Мотивите на съда за налагане на мярката бяха, че съществува реална опасност Минков  да избяга или да се укрие, предвид това, че е несемеен и трудово неангажиран. Освен това липсват каквито и да било документи или експертизи, доказващи психическото му състояние.