Столичанки спечелиха ралито в Благоевград
Столичанки спечелиха ралито в Благоевград / снимка: Дарик-Благоевград, архив

Екипажът Теодора и Здравка Иванови от София със Ситроен "Саксо" спечелиха дамското рали "Пирин-2013" в Благоевград.

Втори останаха Мая и Даря Русанови от Русе, отново със Ситроен "Скасо", а третото място заеха Звезделина и Нели Белниколови от Бургас, съобщи БГНЕС.

Победителките завършиха първи след четирите изпитания за класиране с 135.50 точки, вторите с 141.19 точки и 144.33 точки за трето класираните. В осмомартенското рали участваха 9 екипажа от Благоевград, София, Русе и Бургас.

Обявяването на резултатите се забави с час, заради протест на второ класирания екипаж с водач Мая Русанова и навигатор Даря Русанова. Те внесоха при съдиите 250 лв. за контестацията, заради присъдени им 10 наказателни точки за отместени два конуса по време на първото ИК. След преглеждане на записи от 4-5 камери протеста на русенки не бе уважен.

По време на състезанието от Втория кръг на Националния дамски приложен рали-шампионат се състоя състезание по паралелен слалом за купата на кмета на Благоевград. То не се вземаше за определяне на крайния победител. Купата на кмета спечели екипажът от София Боряна Карагьозова и Зорница Данчева с Мини Купър. На финала те победиха екипажа на Диана и Моника Стоянови от Благоевград с фиат "Панда".

По време на дамското рали, организирано от БФАС, община Благоевград и АСК "Диамо" и посветено на 8 март, времето бе типично мартенско - сменяха се дъжд и слънце, точно като прословутото женско настроение.

В отборното класиране първи са домакините от АСК "Диамо", а победители в майсторското управление са второ класирания екипаж на Мая и Даря Русанови от Русе.