Спират камиони през Предела заради Пирин пее
Спират камиони през Предела заради Пирин пее / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка, архив

КАТ "Пътна полиция" ограничава за ден движението на моторно-превозни средства  през прохода "Предела". Ограничето е в сила от 8.30 до 23.00 часа на 31 юли и от 8.50 до 20.00 часа на 1 август. Това е с цел гарантиране сигурността на участниците и гостите на традиционния събор на народното творчество "Пирин пее", съобщават от пресцентъра на благоевградската полицейска дирекция.

Забранява се движението на товарни автомобили през целия ден. Движението на леките коли ще се пренасочва през обходния маршрут от бензиностанция на "Петрол", до разклона за местността "Шипоко".

Товарните камиони, превозващи нетрайни и бързоразвалящи се продукти и автобусите, ще бъдат пропускани през "Предела" с ескорт от мотоциклети и автомобил на сектор "Пътна  полиция". Водачите са длъжни  да спазват въведените ограничения и стриктно да изпълняват указанията на контролните органи, предупреждават от полицията в Благоевград.

От ОД МВР призовават гражданите да проявят бдителност към търговските  обектите, личните си документи и вещи, както и  към личните си моторно-превозни средства. За  констатирани нередности при продажба на стоки и нарушаване на обществения ред,  незабавно да сигнализират органите на реда. За безопасност и сигурност на гражданите е създаден временен щаб на ОД на МВР- Благоевград, който ще  функционира денонощно за времето на  провеждане на  събора. Телефонът за връзка с щаба е 166.