Шефът на ОАРИЛ д-р Борислав Балдин предаден на прокуратурата за злоупотреби
Шефът на ОАРИЛ д-р Борислав Балдин предаден на прокуратурата за злоупотреби / netinfo
Завеждащият отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в МБАЛ – Благоевград д-р Борислав Балдин и старшата сестра на ОАРИЛ Митра Манова са предложени за дисциплинарно уволнение от изпълнителния директор на болницата д-р Петър Гайдарски. Това съобщи на пресконференция директорът на здравното заведение в областния център.

Причината за крутата мярка е длъжностно престъпление, както и неизпълнение на служебните задължения, мотивира решението си д-р Гайдарски.

За злоупотреби с медикаменти двамата са предадени на прокуратурата. При направена проверка, в отделението са открити лекарства за 13 000 лв., които не са били изписани за лечение на пациенти и са складирани без знанието на ръководството на болницата, уточни д-р Гайдарски.

По думите му сред намерените нерегламентирани медикаментите е имало 61 ампули окситоцин, препарат, който от месеци липсвал в болницата, поради проблеми с доставката му. Лекарственото средство се използва по време и след раждане.

Д-р Борислав Балдин и старшата сестра Митра Манова, които в момента са в болнични, са набедени от ръководството на МБАЛ – Благоевград и в други нарушения, като пропуски във водената в отделението документация.