Родители настояват за нов график на ползване на плувния басейн в квартал Еленово
Родители настояват за нов график на ползване на плувния басейн в квартал Еленово / снимка: Дарик - Благоевград, Каролина Кузманова

Родители настояват за изготвяне на нов график на ползване на плувния басейн в благоевградския квартал "Еленово". Те се оплакаха, че децата им, които тренират в спортен клуб "GD sport" са ощетени и неравнопоставени спрямо плувците от спортен клуб "Пирин".

Представителят на родителите на децата от "GD sport" Радослав Петров запозна местните парламентаристи днес с проблема.

Той посочи, че в момента "GD sport" е в невъзможност да осъществи началното обучение на деца след 17:00 ч. в дните понеделник, сряда и петък, защото не разполага с никакви часове за провеждане на занимания в един от двата крайни коридора. Поради факта, че децата са на възраст между 5 и 10 години е необходимо те да бъдат придружавани от родителите си, а най-удобното за тях време е след 17:00 ч. На "GD sport" обаче са предоставени 6 часа седмично спрямо 24 часа на "Пирин".

"Дейността на "GD sport" се ограничава и родителите предпочитат да водят децата си в "Пирин", заяви Радослав Петров. Той допълни, че на 1 януари тази година родителите са подали жалба да кмета Камбитов и председателя на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, в която настояват за равнопоставен достъп до плувните коридори. Родителите получили отговор от зам.-кмета Христина Шопова, в който обаче не били изтъкнати никакви аргументи за действащия график.

От името на всички родители на плувците от "GD sport", Петров заяви, че изготвянето на нов график е необходимост, за да бъдат постигнати още по-добри спортни успехи и за да бъде преодоляна неравнопоставеността между двата отбора.

"Басейнът е направен за всички деца. Построихме го за тях. Свидетели сме на нещо, което не е нормално", коментира кметът Камбитов и допълни, че е разпоредена проверка, като до десет дни ще има решение по казуса.