Ремонтират детската градина в село Дамяница
Ремонтират детската градина в село Дамяница / Снимка: Община Сандански
Дългоочакваният ремонт на Детска градина „Зорница“ в едно от големите села в община Сандански – с. Дамяница, започна. Кметът на община Сандански Кирил Котев заедно с част от своя екип, кметът на с. Дамяница, директорът на детската градина Райна Цветкова и изпълнителят на строителните дейности направиха оглед на детското заведение и уточниха всички подробности за успешното и в срок приключване на ремонта.

Ремонтът по покривните конструкции на градината вече започна, след което всички врати и прозорци ще се заменят с нови. Водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори и LED осветление. С всички тези мерки ще се намалят загубите на енергия и децата ще се обучават в слънчеви и добре отоплени и изолирани помещения.

Кметът Кирил Котев получи гаранция от изпълнителя „Монолит-21-Андонов и Захов“ ООД, че до големия християнски празник Богородица, когато е и местният събор, детската градина ще бъде готова, за да посрещне на 1 септември в обновени и красиви помещения своите обитатели