Радослав Тасков срещу Костадин Паскалев в неделя
Радослав Тасков срещу Костадин Паскалев в неделя / netinfo
Кандидатът на десните в Благоевград Радослав Тасков ще се изправи срещу кандидата на БСП Костадин Паскалев на балотаж за местния вот в неделя. Това стана ясно след преброяването на гласовете в ОИК - Благоевград.

9822 души или 28.26% от гласоподавателите са гласували за досегашния председател Общински съвет Радослав Тасков. Той е подкрепен от АТАКА, СДС, БЗНС, Гергьовден, Движение "Нашия град", ДСБ, Камара на експертите и ССД. Неговият претендент за кметския пост Костадин Паскалев получи гласовете на 9158-ма или 26.35% от избирателите.

Трети във вота на гражданите на Благоевград се нареди кандидатът на ГЕРБ Кирил Пендев с 17.36% или 6033 гласа. След него се нареди досегашният кмет на община Благоевград Лазар Причкапов, който получи подкрепата на 5471 души или на 15.74% от гласувалите избиратели. Той се яви на местните избори като независим, като бе подкрепен от ПП ЛИДЕР.

Кандидатът на Предизборна коалиция „Европейски избор на Благоевград”, „Партия на българските жени” и Политически клуб „Екогласност” Веселин Иванов събра 931 или 2.68% от гласоподавателите.

Шести е кандидатът на ПП „Обединен блок на труда” Ванчо Иванов с 2.16%, последван от издигнатият от НДСВ кандидат за кмет Николай Мавродиев, който получи точно 2% от гласовете на гражданите.

Единствената жена която се бори за кметския пост в Благоевград бе Аделина Стефанова, която получи 594 гласа или 1.71%, последвана от кандидата на ПП „Ред, законност и справедливост” Михаил Бащавелов с 548 гласа или 1.58% от общия брой гласували.

Бившия областен управител Антон Бръчков, който бе издигнат от инициативен комитет получи 528 или 1.52% от вота за местните избори в Благоевград.

Владимир Николов Живков от ПП "Християн-социален съюз” получи 143 гласа, като последен във вота на гражданите се нареди кандидатът на ПП „ Българска християнска коалиция” Йордан Иванов Янев с 83 гласа.