/ Община Разлог
Досегашният управител на МБАЛ-Разлог д-р Божидар Велев остава на поста си и в следващите три години.

Започва строителството на най-големия спортен комплекс в Югозапада (СНИМКИ)

Предложението на комисията по избор на нов шеф на болничното заведение бе гласувано на провелото се вчера редовно месечно заседание на ОбС-Разлог. Отводи от гласуването си дадоха д-р Христо Георгиев, д-р Тумбеви председателя д-р Мария Копанарова. Всички останали съветници дадоха положителен вот.

Изборът на нов управител не бе изненада, тъй като д-р Велев бе единствен кандидат за поста и премина успешно трите етапа на конкурса, като на предложената  от него програма за развитие на лечебното заведение е получил от комисията оценка 5.31

Общинският съвет даде съгласие и за стартиране на процедура за избор на нов управител на Общинското предприятие „Бани и перални“.  Договорът за управление на сегашния управител  Иван Добрев изтича през месец май, което налага провеждане на нов конкурс.

Разгледано бе още и предложение за продажбата на два имота общинска собственост. За единия - 28 дка в м. „Мехкемето“, бе направено предложение от общинския съветник адвокат Иван Димитров да бъде направена нова оценка на имота, тъй сегашната от 261 254 лева без ДДС за урегулиран поземлен имот според парламентариста е много ниска.

По европейски проект обновиха още 5 жилищни сгради в Разлог

При гласуването обаче предложението му бе отхвърлено с мотива, че при по- висока цена може да не се появят купувачи, както и че при евентуално наддаване от други кандидати, цената му може да бъде доста завишена. При гласуването  положителен вот дадоха само шестима от общинските съветници и то не бе прието.

На заседанието бе гласувано и участието на кмета Красимир Герчев в извънредно заседание на Асоциацията по ВиК, на което ще се разглежда инвестиционната програма. Те промениха първоначалното предложение градоначалникът да гласува „въздържал се“ и дадоха съгласие да даде положителен вот, след като стана ясно, че МРРБ ще подкрепи със сериозен финансов ресурс община Разлог за подмяна на ВиК мрежите на някои улици в града, но само заради  членството  й в асоциацията.

Герчев поясни, че вече има отпуснати 400 хил. лева и предстои да бъдат отпуснати още 900 хил. лева и ако инвестиционната програма не бъде подкрепена може общината да загуби тези средства.

Местният парламент гласува и финансова помощ от 1 000 лева за животоспасяваща операцията на Живко Ласков от Разлог. Своя принос дадоха и общинските съветници, които събраха допълнително 390 лева лични средства