Раз
Раз / Община Разлог
Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев и изпълнителният директор на „Хидроенергийна компания“- АД Иван Чапов направиха „първа копка“ за изграждане на мащабен "Спортен комплекс" в местността Байова борика.
.

Разлог ще има спортен комплекс върху 103 дка, утре правят първа копка

Негово Високопреосвещенство митрополит Серафим извърши тържествен водосвет за просперитета на новото начинание и за здраве на всички, които ще участват в изграждането му, както и на тези, които ще го ползват в бъдеще.

Започва строителството на най-големия спортен комплекс в Югозапада
Снимка: Община Разлог

„Това е историческо събитие в сферата на спортната инфраструктура за Община Разлог. Бяха положени много усилия и отделено доста време, за да се стигне до тук“, каза кметът инж. Красимир Герчев.

Започва мащабен ремонт на улици и кръстовища в Разлог

„Благодаря на премиера Бойко Борисов и правителството, че предоставиха този имот безвъзмездно на община Разлог, допълни кметът и изтъкна административната работа на Община Разлог по отношение на придвижване на документалния статут на земята от нива в урбанизирана територия на Спортен комплекс.

„Всяка инвестиция в спорта е инвестиция в здравето на нацията. Нека след години, когато е открит комплекса винаги да е пълен с деца и млади хора“, коментира зам. министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Изграждането на подобно мащабно съоръжение е от изключителна важност за Община Разлог. То ще даде възможност за провеждане на различни по рода си спортни събития и ще разполага с нужните условия за подготовка не само на български, но и на чуждестранни отбори. По този начин ще бъде надградена съществуващата към момента туристическа инфраструктура.
 

Започва строителството на най-големия спортен комплекс в Югозапада
Снимка: Община Разлог

Община Разлог е вече утвърдена туристическа дестинация с развита хотелска база. Статистиката  отчита ръст от 26% за реализирани нощувки през 2018 г., в сравнение с предходната 2017 г. като 36% от туристите, избрали община Разлог за своята почивка са чужденци.

По европейски проект обновиха още 5 жилищни сгради в Разлог

Реализирането на този проект цели повишаване нивото на предлаганата туристическа услуга и привличане на повече туристи.  От своя страна това ще доведе до разкриване на нови работни места и повишаване на стандарта на живот на местното население.
 

Започва строителството на най-големия спортен комплекс в Югозапада
Снимка: Община Разлог

Внушителното съоръжение ще бъде разположено на площ от близо 103 дка земя. Комплексът ще разполага с 5 тренировъчни футболни игрища, игрално поле на футболен стадион с осветление, 2 броя тенис кортове, 2 баскетболни игрища, 2 волейболни игрища.