/ Община Разлог
С тържествен водосвет, отслужен от архиерейския наместник на Неврокопската митрополия отец Янко Русков и отец Димитър Белчин, бе даден старт на проект „Реконструкция и рехабилитация на съществуващи улици, тротоари и съоръжения и принадлежности към тях в град Разлог“. Проектът е на стойност 1 970 277 лева и се финансира чрез ДФ „Земеделие“ по ПРСС.

На 22 март правят копка на голям спортен комплекс край Разлог

В тържественото си слово кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев подчерта важността от реализирането на проекта и благодари на всички, работили при изготвянето му. „За мен е изключителна чест да дадем началото на този проект. Той бе подготвян почти две години, за да може да бъде реализиран. Благодарение на екипа на общинска администрация, благодарение на европейската солидарност, изразена чрез ДФ „Земеделие“, за да можем да реализираме този мащабен проект.

По европейски проект обновиха още 5 жилищни сгради в Разлог

С неговото реализиране ние ще имаме по- модерна, по-добра транспортна инфраструктура, която ще спести главоболията на шофьорите и ще намали пътно-транспортните произшествия и не на последно място ще повиши стандарта на живот на жителите на община Разлог“, каза  градоначалникът.

Приветствено слово отправи и народният представител д- р Емил Тончев. Поздравителен адрес от името на изпълнителния директор на ДФ „Земеделие“ отправи инж. Елена Ташкова. На събитието присъстваха още  председателят на ОбС д- р Мария Копанарова, зам.-кметовете на общината, кметовете на съставните села, представители на фирмата изпълнител и надзора, много граждани. 

Представиха възможности за професионална квалификация на безработни в Разлог

Дейностите по проекта включват рехабилитация на ул. „Христо Ботев”, ул. „Опълченска”, ул. „Черна Река” и ул. „Стара планина” и изграждане на две кръгови движения- на кръстовището на ул. „Христо Ботев” и ул. „Александър Стамболийски и пред МБАЛ- Разлог,

Чрез предвидените реконструкции ще се подобри значително организацията на движението и ще се гарантира в по-голяма степен сигурността на преминаващите транспортни средства и пешеходци. Значително ще се подобрят условията за живот и придвижване на местното население.