Популяризират приемната грижа в Благоевград
Популяризират приемната грижа в Благоевград / Дарик, архив

БМЧК - Благоевград ще се включи в Националната кампания под надслов "Всички имаме грижата", чрез която ще се разпространява информация за приемната грижа. Тя стартира официално на 18 септември в 17.00 часа.

В рамките на инициативата ще бъдат разпънати преместваеми шатри, които ще бъдат снабдени с информационни материали относно приемната грижа.

Такива ще бъдат поставени в Благоевград, Симитли Кресна и Петрич. На самия старт на кампанията ще присъстват и деца от Центъра за настаняване от семеен тип.

Кампанията ще се проведе на територията на всички 28 области в страната, като в навсякъде ще бъдат пуснати балони с различни послания.

На 29 септември младежите от БЧК съвместно с Куклен театър Благоевград ще организират представление за деца, отглеждани в приемни семейства.

Освен това на 6 октомври ще бъде организирано рали състезание. "Целта тук няма да е някой да завърши първи, идеята е децата да се забавляват. Състезанието ще бъде организирано в парк Бачиново, като ще стартира от 11.00 часа.", каза Емил Сираков, специалист към БМЧК.