Подписка за еврофинансиране на селата в Благоевградско
Подписка за еврофинансиране на селата в Благоевградско / Пресцентър

Депутатът и общински ръководител на ГЕРБ в Благоевград, Йордан Андонов, получи от съпартиеца си Лазар Андреев-експерт в Областната администрация, подписка за включване на общината в Програмата за развитие на селските райони.

Чрез подписката членове и симпатизанти на партията, както и други граждани, настояват Министерство на земеделието и храните да включи в списъка на селските райони и населените места в общината. Това би дало възможност за усвояване на средства от Европейските фондове, в частност от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, се казва в подписката.

"Убедени сме, че с този акт, не само ще се подобри инфраструктурата на малките населени места, а и ще се даде възможност за реализиране на индивидуални идеи на предприемчиви хора, които биха се върнали в родните си места и ще разгърнат както земеделска, така и друга производствена дейност. По този начин значително ще се облекчи и подобри животът в селата, каквато е и основната цел на фонда. Сега се планират бъдещите бенефициенти по селскостопанската програма, обосновават се и се договарят пред ЕС необходимите субсидии, ратифицират се регламенти,извършват се промени в обхвата на селските райони", желаят подписалите се.

Народният представител Йордан Андонов изрази готовността си да окаже пълно съдействие.