Победи за Вихрен, Малеш и Пирин ГД
Победи за Вихрен, Малеш и Пирин ГД / netinfo

Борещият се за оцеляване в Западната Б група Пирин ГД победи на стадиона в с. Садово съименника си от Разлог с 5:2. Румен Лапантов откри още в 3-ата минута, но с попадения на Костадинов и Фикиин в 5-ата и 20-ата минута аматьорите обърнаха нещата в своя полза. Все пак по-опитният отбор на треньора Красимир Трайков направи обрат в мача и взе победата. Шериф изравни в 33-ата минута, а Марио Метушев в 50-ата изведе своите напред. Марио Близнаков вкара от дузпа за 4:2 единадесет минути преди края на мача, а в 82-ата минута отново той оформи крайното 5:2.

Лидерът в Югозападната В група Малеш Микрево победи с 2:0 Беласица Петрич в контролна среща вчера. Двубоят се игра в с. Катунци, тъй като теренът там в момента е най-добър от всички в региона. Футболистите на Пламен Мицански стигнаха до победата с два гола на македонеца Деян Постоловски в 20-ата и 60-ата минути. Това бе втора контролна среща между двата отбора, като първият спаринг се проведе на стадион “Цар Самуил” в Петрич и завърши наравно 1:1.

Вихрен постигна четвърта поредна победа в подготвителния период, след като вчера надигра дупнишкия Марек с 3:0. Двубоят се игра при слънчево време на изкуствения терен в Сандански, а домакините не оставиха съмнение в превъзходството си. Резултатът бе открит още в 4-ата минута, когато Джейоба получи една топка в близост до вратата на Марек и без проблеми откри резултата.

Неразбирателство между централния бранител Соколов и вратаря Виденов в 31-ата минута доведе до автогол на първия, като при този резултат дойде краят на първата част. През второто полувреме играта се поизравни и головите положения бяха доста по-малко пред двете врати. Все пак в 60-ата минута Джейоба получи пас отляво на вратата и с удар по диагонала оформи класическото 3:0. Новопривлеченият халф в състава на Вихрен Тони Костадинов пък трябваше да напусне преждевременно терена, след като в 54-ата минута получи вторият си жълт картон е бе отстранен от игра.