Палев сдаде поста на гимназистка
Палев сдаде поста на гимназистка / Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

Гимназистката Катрин Велева стана областен управител за един ден в Благоевград. Тя бе посрещната със заповед за назначение от губернатора Муса Палев. Катрин е възпитаник на ПГИ "Иван Илиев" в Благоевград. Тази година е абитуриент, има намерение да се реализира като юрист и политик.

"Няма да я затрупваме Катрин от работа, при нужда на помощ ще й се притекат заместниците ми Костадин Дурчов и Димитър Капитанов. Днес ми е свободен ден, отивам да пия кафе", заяви пред Дарик Муса Палев.

"За мен това е голямо предизвикателство да поема този държавен пост, дори и за един ден. Ще се запозная с документите и тогава ще реша с какво първо да се захвана“, сподели пред медиите ученичката от специалност „Финансова отчетност“. Жените имат своето място в политиката, реализират се успешно и в останалите направления. Държавата дължи много на младите хора и трябва да направи всичко възможно те да останат в България. „Когато са мотивирани и добре подготвени, ще успеят“, смята Катрин Велева.

Самата тя учила една година в Англия, но избрала да се върне и развива професионално в родината.

Палев сдаде поста на гимназистка
netinfo


"За мен това е и репетиция за деня, в който ще трябва да освободя този пост. Това обаче не ме притеснява. Всяко нещо си има своя край“, коментира Муса Палев.

Палев сдаде поста на гимназистка
netinfo


Областната администрация в Благоевград се включва за поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“ за насърчаване на младите хора. 

България е една от над 100 държави, която дава възможност на способни и талантливи ученици и студенти да участват пряко в управлението на корпорации и администрации.