Откриват работилница Дядо Коледа
Откриват работилница Дядо Коледа / снимка: Дарик - Благоевград, Любима Калпачка

С ритуал на децата на Детската редакция „Хей, хлапета” и клуб „Опазване на околната среда” при Обединен детски комплекс ще бъде открита работилница „Дядо Коледа” в Благоевград, съобщи директорът на ОДК Мая Дамянкина.

На 5-и декември от 11.00 часа 100 деца от Обединен детски комплекс и Центъра по изкуствата, придружени от Дядо Коледа и неговата свита – Снежанка, седемте джуджета и приказните феи, ще се отправят към къщите на кв. „Вароша” - „Математика”, „Техника”, ”Живопис”, „Керамика”, „Батик”, „Графика” „Приложни изкуства” и галерия „Св. Лука”, където ще изработват коледни картички, домина, маски, сурвачки, украси за елха – играчки, светещи гирлянди, венчета и др. и ще рисуват коледни картини. Децата от школа „Цвят, линия, форма” с ръководителката на работилница „Дядо Коледа” - Лидия Обретенова ще направят най-голямата сурвачка.

В продължение на повече от 15 години ОДК – Благоевград провежда работилница „Дядо Коледа”, в която ежегодно се включват около 400 деца от Благоевград. И тази година след официалното откриване в рамките на 2 седмици работилницата ще гостува по утвърден график във всички училища.